пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Святий Миколаю, прийди до нас з раю...

Святий, щедрий Миколай
Йде щороку в рідний край,
В кожну хату, в кожен дім
І несе дарунки всім.

   Кожного року 19 грудня ми відзначаємо улюблене всіма свято День Святого Миколая. Здавна існує повір"я - якщо в ніч перед Миколаєм загадати благочестиві побажання, то святий їх обов"язково виконає. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише святому.

  Тож цього дня Святий Миколай з ангелами, які записували протягом року добрі і погані вчинки діточок, завітав до дитячого садочка "Веселка", де привітав малят зі святом. А потім завітав і до бібліотеки . Він привітав зі святом та побажав бібліотеці нових книжкових надходжень, гарних читачів. А дівчатка-ангели, Іванова Надя та Бобровська Даяна, прочитали молитву до Св. Миколая.

Святий отче Миколаю,
Чудотворцю любий,
Всі до тебе прибігають
Українські люди.
Всі чекають твого свята.
Прийди отче, з неба.
Україна наша мати,
запрошує до себе.
Запрошує - прийди в гості
Хоч на мить-хвилину.
Обігрій серця дорослих,
Надію дитини.
Щоб щасливо дочекались
Діти подарунків.
І солодшими ще стали
Мамині цілунки.
Подаруй хоч жменьку втіхи,
Хай серця леліють,
Щоб не плач, а краплі сміху
Бриніли на віях.
Зігрій неньку-Україну
У важкій дорозі,
Щоби прапор жовто-синій
Не зблід на морозі.
Чудотворцю Миколаю,
Праведнику Божий,
Щиро вірим і благаєм:
Ти нам допоможеш.

На це свято,безумовно, чекають усі малюки: пишуть листи Святому Миколаю, загадують бажання. Готуються до свята і батьки, але здебільшого матеріально.Тоді як подарунок - це не лише іграшка чи солодощі під подушкою. Є інші цінні дари,які мама і тато можуть дати своїй дитині - особливий світ поетичного слова, душевне тепло, увагу.Тож пропоную завітати до нашої бібліотеки і ознайомитись із книжковою виставкою, на якій представлені книги: У нас сьогодні свято, Україна (ДЕ), Українські традиції, Світ навколо тебе ті інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар