середу, 14 жовтня 2015 р.

Слава і гордість українського народу

   14 жовтня є особливим днем для українців. Цього дня українці відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці – старовинне християнське свято, встановлене на честь явлення Пресвятої Богородиці у 910 році у Константинопольському Влахернському храмі.
  14 жовтня відзначають також День Українського козацтва. Це свято встановлене Указом Президента України від 07.о8.1999 р. №966, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.
  У Конституції України вказано, що Українська держава спирається «на багатовікову історію українського державотворення». Саме з огляду на традиції та глибокий історичний зміст цього дня, з метою вшанування мужності та героїзму захисників територіальної цілісності та Незалежності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості Президент України Петро Порошенко підписав Указ №806/2014, яким в Україні встановлене свято – День захисника України. Його відзначатимуть щорічно 14 жовтня.
   З нагоди вищезазначених свят у Кустовецькій сільській бібліотеці відкрито книжкову виставку «Слава і гордість українського народу» та проведено літературну годину. Де ведучі заходу Гоголкін О. та Міньківська М. зазначили, що для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків. Тому цього дня слід вшановувати пам'ять і тих, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога.

Немає коментарів:

Дописати коментар