суботу, 24 листопада 2018 р.

Голодомор – чорна сторінка нації
    Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
    До 85 –х роковин  Голодомору 1932 -1933 років  в Україні в Кустовецькій сільській бібліотеці представлена виставка – пам'ять «Голодомор – чорна сторінка нації».
   А  23 листопада  зав.бібліотекою Бобровська В.В. була присутня в КЗ «Хмільницький районний будинок культури» на презентації книги «Барвінковий шепіт. Спогади очевидців голодного мору 30 – х років. Хмільницький район». Упорядником книги  «Барвінковий шепіт» – є наш земляк, педагог,  історик, краєзнавець, поет, прозаїк  Микола Никифорович  Дорош. Книга, що презентувалася, є результатом  праці багатьох людей, не байдужих до минулого нашого народу, трагічних сторінок його історії. Книгу надруковано за спогадами, зібраними працівниками Хмільницької районної бібліотеки, авторських матеріалів та фінансової  допомоги  Хмільницької районної ради і Хмільницької районної  адміністрації.


Немає коментарів:

Дописати коментар