четвер, 25 лютого 2021 р.

 Вона обрала собі горде ім’я Українка

      25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) - видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури.  

      Творчість поетеси давно вийшла з українських берегів. ЇЇ лірика, поеми, п’єси, перекладені на десятки мов народів світу, мовби заново розквітають. Кожному з нас добре відоме ім’я поетеси, якій судилося стати в один ряд зі світочами українського народу Тарасом Шевченком та Іваном Франком. І чим більше знайомишся з біографією і творчістю Лесі, тим краще розумієш, як мало про неї відомо.

      Леся була щедро обдарована від природи. Крім виняткових здібностей поетичних та всіма знаного в ній таланту до вивчення мов, почувала вона вільно себе і в стихії музики. Крім того, роками і з любов’ю збирала українські народні пісні.

    Більше про творчість та життя Лесі Українки можна дізнатися, відвідавши книжкову виставку: «Вона обрала собі горде ім’я Українка », яка представлена в Кустовецькій сільській бібліотеці. А також проведено відео презентацію «Леся Українка – обличчя української історії».

Немає коментарів:

Дописати коментар