понеділок, 23 лютого 2015 р.

Дзвенить струмочком рідна мова

Солов"їну, барвінкову, 
Колосисту - навіки
Українську рідну мову
В дар дали мені батьки.
Берегти її, плекати
Буду всюди й повсякчас,
Бо ж єдина так, як мати,
Мова кожного із нас.
Ми малі, та всі ми друзі.
Ми одна родина.
А найбільша наша мати - 
Рідна Україна.
     Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те. що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найціннніший скарб - МОВА.
    Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов"їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
    У дитячому садочку "Веселка" вихователь Мазур Оксана О. та зав. бібліотекою Бобровська В.В. провели заняття із дошкільнятами на тему "Дзвенить струмочком рідна мова". Зав. бібліотекою розповіла дітям про те, що ми -українці, живемо у вільній і незалежній державі -Україні, розмовляємо рідною державною українською мовою та прочитала дітям вірші про рідну мову; Мазур О.О. прочитала казку "Мишка-книголюбка", прочитала прислів"я, приказки, загадки про рідну мову.
    Тож хочу подякувати вихователю дит. садочка "Веселка" Мазур О.О. та дітям у гарній підготовці до заняття. І хочеться, щоб ви завжди пам"ятали про те багатство, яке є у кожного з нас, і багатство - це наша рідна мова.

Тож вивчайте рідну мову
Вже тепер з маленьких літ.
Українське наше слово
Хай звучить на цілий світ!
Хай лунає мова в світі
Повна сили і тепла,
Не цурайтесь мови, діти,
Не замутьте джерела!




Немає коментарів:

Дописати коментар