вівторок, 10 листопада 2015 р.

«Наша мова калинова»
    Щороку, 9 листопада ми святкуємо День української писемності та мови. А чому саме цього дня? 
    9 листопада православні християни вшановують преподобного Нестора Літописця – першого історика, мислителя, письменника Київської Русі. 
    У нашій країні свято мови відзначають із 1997 року. Українська мова увібрала все найкраще, найніжніше, найвеличніше, наймудріше, найшляхетніше, найпоетичніше.
    Ми – українці. Живемо у вільній, незалежній державі. Розмовляємо рідною українською мовою.  А  мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як  душа українського народу.
   Традиційно, до Дня української писемності та мови у нашій бібліотеці відкрито книжкову виставку «Наша мова калинова», а також на літературну годину до бібліотеки завітали учні 10-11 класів.
   Завідуюча бібліотекою Бобровська В.В розповіла дітям про вшанування пам`яті Преподобного Нестора Літописця, роль мови у житті людини, її місце серед інших слов`янських мов, а зав. клубом Гоголкіна Т. провела для юних мовознавців цікаву вікторину, під час якої школярі читали вірші, пригадували прислів`я та приказки про мову, а також виявили свої знання у конкурсі «Закінчи прислів’я» та спробували себе у ролі поета – «Напиши вірша».

Немає коментарів:

Дописати коментар