суботу, 14 листопада 2015 р.

Село моє - краплиночка на карті
  Хмільницький район завжди славився працьовитими, талановитими, творчими людьми і мальовничими куточками. Серед них і село Кустівці, де 14 листопада на престольне свято Кузьми і Дем’яна відбулось святкування Дня села.
  Цей чудовий день об’єднав людей різного віку. Вкотре підтвердилася істина, що кожна людина – це не відірваний від дерева листок, а продовження певного роду, який має свою культуру та історію.
  Традиційно захід до святкування Дня села розпочався із Богослужіння біля Хреста, який стоїть на місці зруйнованої церкви.
  Церква була заснована на місці колишньої дзвіниці у 1795 році, названа на честь Кузьми і Дем’яна. У 1960 р. вона була зруйнована. В приході існувала школа грамоти для дівчаток. В 1898 році населення парафії налічувалось 1667 чоловік.
Священики, які служили у парафії: Ієрей Віталій Шикуцевич – похований біля церкви.

Отець Василій  і всі, хто зібрались на таїнство, молились за село, його жителів та за мир у нашій країні. По закінченні із теплими словами до своїх односельців звернувся сільський голова Гладкий Петро Анатолійович, який щиро подякував усім людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. По закінченні богослужіння усі присутні були запрошені до клубу на святкову трапезу, спонсором якої є ФГ «Геліус П.А.».

Немає коментарів:

Дописати коментар