суботу, 30 квітня 2016 р.

Великодні барви

Вже іде Великдень, тож дівчата,

Будем писанки писати,
Писаночки-крашаночки.
Напишемо дві коробочки.
Як згадали, так вчинили,
Трошки воску розтопили,
Краски у мисках нагріли,
До роботи всі засіли!
Прийдуть гості у вівторок,
Буде крашанок-сорок
Є що людям розказати
Й любим друзям показати.


     Уже незабаром на землю зійде чудове свято Великодня, святе і чисте, як безхмарне весняне небо. Срібні голоси церковних дзвонів сповістять світу про урочисту подію Воскресіння Христового і лунатимуть звідусіль щирі вітання «Христос Воскрес!», «Воістину Воскрес!».
   Напередодні світлого свята Воскресіння Христового зав. бібліотекою Бобровська В.В. та зав. клубом Гоголкіна Т.В. проведели майстер-клас з виготовлення крашанок  «Писанки різні на світі бувають, писанки свято весни прикрашають», а також розповіли присутнім історію виникнення мистецтва виготовлення крашанки, поділилися секретами розпису та значеннями різних символів на великодньому яйці. 
     Кожен учасник за допомогою писачка і фарби, спеціальних наклейок та іншого декору для великодніх яєць власноруч виготовив по дві крашанки, вкладаючи в них своє бачення світлого і великого свята Пасхи.
   Будемо сподіватися, що здобуті знання і навички спонукатимуть учасників заходу прикрашати крашанки самостійно, продовжуючи предковічні традиції нашого народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар