неділю, 15 травня 2016 р.

Лине пісня солов’їна
  Чарівна, ніжна й граційна українська пісня. Скажу більше: в ній є щось, що хапає за серце, щось глибоко задушевне… Ця чарівність розлита в усьому, в словах і порівняннях, а іноді й просто не знаєш у чому: мило та й годі!
                                                        (Микола Берг)                       
Яке це диво – українська пісня!  Вона – одна із святинь нашого народу, його найцінніший духовний скарб,  краса і гордість. Пісня завжди йде поруч з людиною. В години радості й смутку вона висловлює в піснях свої почуття, переживання. 
Так і народ виспівує в думах, баладах, піснях свою історію, свою душу.  Народні пісні такі ж багаті , як і українська  душа -  ніжна і щира. Відкриті українці завжди намагались якось виразити себе, розповісти те, що хвилює, а допомагають їм у цьому пісні.
14 травня відбулося районне свято української пісні, на якому колектив художньої самодіяльності Кустовецького сільського клубу виконав пісні «Спасибі вам, мамо» та українську  народну пісню «Бузок». За гарне, злагоджене й ніжне виконання, та сценічну привабливість висловила слова вдячності провідний методист з хорового мистецтва ОЦНТ Ніна Джус.

Немає коментарів:

Дописати коментар